Kandidaatstelling

WINWIN-project

Werkzoekende Ingenieurs Werken aan Innovatie

 

VOORWAARDEN

 

Wie wenst deel te nemen aan dit project moet

 

  • bio-ingenieur, burgerlijk ingenieur of industrieel ingenieur (industriële wetenschappen of biowetenschappen) zijn.
  • bereid zijn een bedrijfsstage uit te voeren binnen de domeinen elektriciteit; elektronica; informatica; mechanica; textiel, bouw, chemie of voeding.
  • minstens één jaar als werkzoekende ingeschreven zijn bij de VDAB.
  • Als ingenieur aan de slag willen gaan.

 

Deelname is volledig kosteloos.

 

Wie uitkeringsgerechtigd is, behoudt tijdens de duur van het project bovendien zijn uitkering (die voor die periode bevroren blijft in de tijd).

 

AANMELDING

 

Bij aanmelding bezorg je ons je CV en een motivatiebrief waarin je toelicht wat je competenties zijn en wat je van je deelname aan WINWIN verwacht.

 

Na een positieve pre-screening van je motivatiebrief en CV word je uitgenodigd voor een selectiegesprek. Na die gesprekken wordt een selectie gemaakt van kandidaten die effectief kunnen instappen in dit project.

 

De registratiedeadline is 15 augustus 2018, voor de trajecten die van start gaan in september 2018.

 

Onderaan deze pagina vind je het aanmeldingsformulier terug

GESELECTEERD?

Na selectie wordt het deelnemerstatuut verankerd in een overeenkomst met de VDAB. Die overeenkomst garandeert dat wie bijvoorbeeld uitkeringsgerechtigd zijn uitkering tijdens de duur van het project behoudt.

 

In onderling overleg met universiteitscoach en bedrijfsmentor wordt elke deelnemer gematcht met een geschikte bedrijfsstage, en wordt een begeleidingstraject en 'upgradetraject' uitgestippeld.

 

Wie deelneemt, engageert zich voor de duur van het project. Afhankelijk van het individuele begeleidingstraject en upgradetraject (met maximaal 2 te volgen universitaire opleidingsonderdelen) ligt de duur van het project tussen 12 en 20 weken, met ca. 60 werkdagen (3 tot 5 per week).

 

Na voltooiing van het traject ontvangt de deelnemer een competentierapport (VDAB) en een stagecertificaat (universiteit) met vermelding van het bedrijf waar de bedrijfsstage werd uitgevoerd.

IK STEL MIJ KANDIDAAT